Обамеянг преустанови преговорите с Арсенал заради Барселона


Н. Гавазов

Обамеянг преустанови преговорите с Арсенал заради Барселона

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг  прекрати преговорите за нов договор с оглед на интереса на Барселона към своята персона.

След края на този сезон Обамеянг, който наскоро взе капитанската лента на "артилеристите“ от Гранит Джака, ще има само 12 месеца от сегашния договор. Естествено, клубът от Лондон се опитва да избегне неблагоприятната ситуация, при която футболистът ще се окаже в последната година на съглашението си и за това мениджмънтът на "артилеристите" се опита да стартира преговори за бъдещето на Пиер-Емерик още в началото на настоящата кампания, но през миналия месец стана известно, че разговорите са прекратени още през септември.

Арсенал спечели  само два от последните си 10 мача във Висшата лига, а това не помага на лондонския клуб в усилията му  да разшири сътрудничеството с Обамеянг.

Паралелно с това стана известно, че Барселона се интересува от услугите на Пиер-Емерик, виждайки в африканеца наследник на Луис Суарес. Самият уругваец заяви преди международната пауза, че не е изненадан от действията на каталунците, защото никъде не съществуват вечни неща.

Твърди се, че Обамеянг  е наясно с интереса на Барселона и това е една от причините да прекрати преговорите с Арсенал. Ако "артилеристите“ не попаднат  в Шампионска лига в края на този сезон, Пиер-Емерик едва ли ще подпише нов договор и най-вероятно ще принуди клуба да го продаде.

  Сподели
228