Емери стана фаворит за уволнение


Н. Гавазов

Емери стана фаворит за уволнение

Унай Емери от Арсенал се превърна във фаворит на букмейкърите за следваща треньорска смяна във Висшата лига, след като Маурисио Почетино напусна Тотнъм.

През последните седмици и Емери, и Почетино бяха под огромен натиск, но малцина можеха да си представят, че търпението на "шпорите“ ще се изчерпи  по-рано от "артилеристите“.

Уволнението на Почетино струва на Тотнъм 12.5 милиона британски лири, но според The ​​Sun клубът ще похарчи още 7 милиона британски лири  за предсрочното  прекратяване на договорите на асистентите на Маурисио.

Арсенал може в скоро време също да се сблъска с непланирани разходи. Букмейкърите са скептични към шансовете на Емери да спаси работата си, съобщава Daily Mirror.

"Артилеристите"  спечелиха само два от последните си 10 мача във Висшата лига, въпреки инвестираните близо 100 милиона паунда миналото лято.

Добавяме, че Жозе Моуриньо, който замени Почетино в Тотнъм, бе смятан за един от възможните наследници на Емери в Арсенал, но сега "артилеристите"  ще трябва да търсят друга опция, ако решат да се сбогуват с Унай.

  Сподели
194