Карагър: Нищо не трябва да застава на пътя на Ливърпул по пътя към титлата


Н. Гавазов

Карагър: Нищо не трябва да застава на пътя на Ливърпул по пътя към титлата

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагер смята, че "червените" не трябва да отвличат вниманието си  от второстепенните турнири в стремежа си да спечелят Висшата лига.

Пътуването до Кристъл Палас в събота ще отбележи началото на един безумен период за "червените", който ще изиграят  13 мача за 40 дни.

Последният път Ливърпул взе титлата в лигата преди 30 години и това е основната причина Карагър да съветва пожертване на някои мачове заради цел номер едно.

"Знам, че много фенове на Ливърпул няма да кажат това, а клубът със сигурност няма да го направи, но нищо не трябва да стои на пътя на Ливърпул към победата в лигата. Нищо.

Искам да кажа, че не можете да използвате никой от играчите от  стартовия си състав в предстоящия мач за Купата на Лигата. Никой.

Ако Ливърпул спечели лигата и се озове в същото положение  през следващата година, няма да кажа това.

Тогава вероятно ще кажа: "Ние сме Ливърпул. Трябва да се опитаме да спечелим всичко". Обаче ние чакаме титлата толкова дълго време, така че нищо не трябва  да застава на пътя на Ливърпул по пътя към спечелване на Лигата.

Клоп  вече се превърна в легендарна фигура за Ливърпул, като спечели трофея в Шампионска лига, но ако спечели Лигата, той ще бъде поставен наравно със Сър Бил Шенкли и Боб Пейсли. Той може да бъде този, който ще върне титлата на "Анфийлд", заяви Карагър.

  Сподели
234