Фирмино е готов да играе на всякаква позиция


Н. Гавазов

Фирмино е готов да играе на всякаква позиция

Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино заяви, че няма никакви оплаквания относно позицията си на терена през този сезон.

През този сезон Фирмино се разкри като отличен плеймейкър. Роберто с огромна охота  асистира на съотборниците си и в допълнение не забравя да играе  в защита, от което позицията му на терена понякога изглежда размита.

Често 28-годишният бразилец отстъпва челото  на атаките на Мохамед Салах и Садио Мане, докато през миналия сезон той започваше като чиста "десятка". В пресата дори се изказаха предположения, че Фирмино може да е недоволен от сегашното си положение в клуба, но Роберто отрича това. Бразилецът е напълно доволен от ситуацията си.

"Просто аз съм такъв, това е моят характер. Опитвам се да бъда добър и скромен човек. Опитвам се да помогна на отбора, асистирайки и вкарвайки. Харесвам това, обичам постоянно да побеждавам и затова никога няма да се променя.

Аз съм човек, който уважава позицията си на терена. Аз съм там, където отборът има нужда от мен. Играя "девятка", но понякога мога да играя и "десеятка". Във всеки случай, старая се с всички сили.

Винаги искам да помогна на отбора  си колкото е възможно повече и винаги се стремя да побеждавам. Това е най-важното", заяви Фирмино.

  Сподели
215