Почетино е на загуба от уволнение


Н. Гавазов

Почетино е на загуба от уволнение

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино може да бъде уволнен от поста си, ако бъде победен от Уест Хем в следващия си мач за "шпорите".

Тотнъм се оттегли за  тази международна почивка като 14-ти  във Висшата лига. Отборът не познава победата в пет поредни мача от първенството  и е  на 11 точки от топ 4.

В момента Тотнъм  е само на една точка пред Уест Хем, на който ще отиде на гости  след паузата заради мачовете на националните отбори и това дерби може да се превърне последната среща за Почеттино като наставник на тима.

"Чуковете" са без победа  във Висшата лига от септември, докато "шпорите" не могат да спечелят като гости във Висшата лига от януари, когато победиха  Фулъм. Поражението в предстоящия мач до краен предел ще увеличи натиска върху Маурисио или колегата му  Мануел Пелегрини.

Между другото, тази седмица Уест Хем публично изрази подкрепата си за Пелегрини, както и Арсенал за Унай Емери. Тотнъм не направи подобно нещо по отношение на Почетино.

И въпреки че през май 2018 г. Почетино подписа нов договор със заплата от 8,5 милиона паунда годишно, уволнението на аржентински специалист ще струва на президента на "шпорите" Даниел Леви само 12.5 милиона паунда.

  Сподели
121