Удуърд искал да купи Варан и Верати


Н. Гавазов

Удуърд искал да купи Варан и Верати

Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд е възнамерявал  да получи защитника на Реал Мадрид Рафаел Варан и полузащитника на ПСЖ Марко Верати през лятото на 2018 година.

В интервю през миналия месец Уудуърд заяви, че не се меси  в политиката на клуба си по отношение на трансферите и просто "разписва чекове“.

Но източници от "Олд Трафорд" твърдят, че  преди началото на сезон 2018/19  Ед е предложил  двамата  елитни играчи, които, според него, са можели да подсилят  играта на "червените дяволи".

За всеки от тях Уудуърд е бил  готов да похарчи 100 милиона паунда, но Жозе Моуриньо, койото тогава водеше тима,  отхвърли препоръките на шефа си.

Моуриньо е преценил, че двамата футболисти, препоръчвани от Уудуърд, са недосегаеми  и Юнайтед не бива да губи време, опитвайки се да примами Варан и Верати.

През същото това лято Моуриньо бе принуден да се задоволи с привличането  на Фред, Диого Далот и Лий Грант - шест месеца по-късно португалецът бе уволнен.

Също така по онова време Моуриньо настояваше за приличането на  защитника на Тотнъм Тоби Алдервейрелд, но Уудуърд не искаше да се занимава с президента на "шпорите"  Даниел Леви.

  Сподели
185