Хендерсън си припомни как едва не напуснал Ливърпул


Н. Гавазов

Хендерсън си припомни как едва не напуснал Ливърпул

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън си спомни момента, когато бе близо до напускането на клуба от  Мърсисайд и как това промени кариерата му.

Хендерсън играе за  "червените“ след прехода си от Съндърланд през 2011 г., превръщайки се в  ключова фигура за мениджъра  Юрген Клоп.

Феновете на Ливърпул обаче не приеха  веднага Джордан и той почти напусна "Анфийлд"  през 2012 г., когато Брендън Роджърс, предшественикът на Клоп, бе готов да замени Хендерсън за Клинт Демпси от Фулъм. Неуспешната сделка даде огромен тласък на кариерата на английския полузащитник.

"Това беше определящ период в моята кариера, не само в кариерата ми в Ливърпул. Мисля, че това бе голям момент, труден момент, но в същото време и момент, който ми помогна. Разбирам това, като гледам назад.

Не знам какво би се случило с мен, ако не се бе случило това. Трудно ми бе, но за щастие всичко се оказа добре за мен.

В интерес на истината Брендан беше страхотен с мен на този етап. Той ми помогна да израсна като играч и като личност и аз наистина добавих към зрелостта с него. Това беше неприятност, която се превърна в нещо хубаво", заяви Хендерсън.

  Сподели
325