Ван Дайк: Получихме голям опит през миналата година


Н. Гавазов

Ван Дайк: Получихме голям опит през миналата година

Защитникът на Ливърпул Върджил Ван Дайк заяви, че опитът от миналия сезон помага на отбора му да се представи по-добре през тази година.

През декември миналата година Ливърпул в един момент имаше 10 точки пред Манчестър Сити, но въпреки това пропусна възможността да спечели титлата във Висшата лига.

Това бе много болезнено, но в същото време възнаграждаващо преживяване за "червените", които уверено преминават  дистанцията през новата кампания и сега имат осем точки предимство пред най-близкия преследвач.

"Ние получихме  много добър опит миналата година. Беше много добре, но в същото време трябваше да направим някои неща още по-добре.

Ние направихме всичко възможно. Не е нужно да съжаляваме за нищо за миналата година. Те (Сити) се представиха по изключителен начин. Продължихме да ги преследваме, те продължиха да ни гонят  и това трябва да се уважава. Определено уважавам това.

Тази година предоставя нов шанс за повече отбори, включително и за нас дватаи. Единственият ни фокус е върху предстоящия мач.

Имаме толкова много трудни отрязъци от мачове в толкова много съревнования. Предстоят ни толкова много пътувания, че всичко може да се случи, но аз се надявам, че ще се разминем с травми и заболявания.

Надявам се само да подобрим нашия отговор на трудностите. Също така се нуждаем от малко късмет през целия сезон, но в момента сме много щастливи от нашата ситуация", заяви Ван Дайк.

  Сподели
140