В Арсенал вярват, че Емери може да класира отбора в ШЛ


Н. Гавазов

В Арсенал вярват, че  Емери може да класира отбора в ШЛ

Арсенал напълно подкрепя мениджъра си  Унай Емери, който не е заплашен от уволнение преди края на сезона.

След като загубиха от Лестър  с резултат 2:0, "артилеристите“ записаха  най-лошия си старт на сезона в топ дивизията от 1982/83 г., а Емери се превърна в основния фаворит на букмейкърите за следващото треньорско уволнение във Висшата лига.

Със своите резултати и качеството на играта Арсенал има много илюзорни шансове да се намеси в борбата за влизане в топ 4, а значителна част от феновете призовават клуба незабавно да освободи  Емери.

Въпреки това главният инсайдер на Арсенал Дейвид Орнщайн съобщава, че висшите ръководители, включително спортният директор Раул Санлехи, техническият директор Ед и синът на собственика на клуба Джош Крьонке, все още вярват в Емери.

Противно на слуховете за пристигане на Жозе Моуриньо и Луис Енрике, "артилеристите“ не търсят нов кормчия и решението за съдбата на Емери ще бъде взето едва в края на сезона.

Освен това шефовете на Арсенал са  доволни от отбора, който игра срещу Лестър, както  и от начина, по който играчите стриктно спазват плана на Унай. Босовете са убеди, че Унай е в състояние да прибави в качествата на футболистите и да класира Арсенал в Шампионска лига през следващия сезон, независимо по какъв начин.

  Сподели
200