Арсенал влезе в контакт с Луис Енрике


Н. Гавазов

Арсенал влезе в контакт с Луис Енрике

Спортният директор на Арсенал Раул Санлехи установи контакт с бившия старши- треньор на Барселона Луис Енрике.

След като спечелиха само два от последните си 10 мача във Висшата лига и загубиха вчера  от Лестър с резултат 2: 0, "артилеристите“ се смъкнаха на шесто място в таблицата за класиране, на 8 точки от топ 4.

Потискащите резултати и нездравословната атмосфера в съблекалнята, предвид скандалите около Месут Йозил и Гранит Джака само засилиха натиска върху Унай Емери.

El Confidencial добавя гориво към огъня, твърдейки, че Санлехи вече търси замяна на Емери. По-рано Жозе Моуриньо бе свързван с пристигане на "Емирейтс", но испанската медия  твърди, че Арсенал е хвърлил око на Енрике. Впрочем, тази информация съобщи и испанският инсайдер Кике Марин няколко часа след двубоя с Лестър. Журналистът твърдеше, че Санлехи е провел разговор с Енрике минути след фиаското на "Кинг Пауър", дори без да напуска стадиона.

Испанският специалист  е безработен, след като напусна испанския национален отбор по-рано тази година не заради лоша работа, а заради смъртта на деветгодишната си дъщеря.

Съобщава се, че Санлехи е провел предварителни преговори с Енрике и вече може да предложи работа на сънародника си, ако Арсенал реши да се сбогува с Емери.

Напомняме, по-рано в кариерата си Енрике проведе  три години в Барселона, като спечели две титли в Ла Лига и Шампионска лига през сезон 2014/15.

  Сподели
272