VAR помогна на Тотнъм да не загуби от Шефилд Юнайтед


Н. Гавазов

VAR помогна на Тотнъм да не загуби от Шефилд Юнайтед

Една от най-малките засади, фиксирани някога от VAR, помогна на Тотнъм да получи равенство в домакинския си  мач срещу Шефилд Юнайтед - 1: 1.

По отношение на пътуването на Цървена звезда в средата на седмицата, в стартовия състав на "шпорите“ се извършиха три промени. Появиха се Серж Орие, Бен Дейвис и Джовани Ло Селсо, заменяйки Хуан ФВойт, Дани Роуз и Кристиан Ериксен.

Стартовият състав на "остриетата" не се промени по отношение на победата над Бърнли през  миналия уикенд.

Началото на мача неочаквано бе за  гостите. В първите 10 минути вратарят на Тотнъм Пауло Гасанига  трябваше два пъти сериозно да се намесва.

Домакините проведоха  първата си атака едва в 15-ата минута, когато Орие стреля от десния фланг към Хари Кейн, но защитник попречи на англичанина  да затвори паса.

Времето минаваше, а "шпорите“ не показваха никакви признаци на живот. В 30-ата минута гредата  спаси Тотнъм от пропуснат гол след удар  на Джон Лудстром.

Едва след това домакините се оживиха, но не създадоха нищо сериозно напред, освен неточен удар на Ло Селсо.

През второто полувреме Шефилд Юнайтед продължи да създава огромни проблеми на противника, но Сон Хюн Мин се притече на помощ на домакините и буквално извади съотборниците си от задънената улица. В 58-ата минута южнокореецът се възползва от неуспешно подаване  на Анди Стивънс и стреля покрай вратаря - 1: 0.

Две минути по-късно Дейвид Макголдрик на далечната греда се възползва от остро подаване, но голът бе отменен след намеса на  VAR, която след четириминутно прекъсване постанови засада, но в случая останаха съмнения за правилността на решението.

 "Остриетата“ не се отказаха и в 78-ата минута възстановиха справедливостта. Джордж Болдок изпълни остър пас, а топката отиде  в далечния ъгъл на вратата - 1: 1.

В самия край на мача "шпорите“ се активизираха, но атакуваха с поглед към вратата си и на практика не играха за победа.

Равенството е минимумът, който Шефилд Юнайтед заслужаваше  в този мач. Тотнъм изглеждаше като изцеден лимон, без да покаже поне малко  смислен футбол.

  Сподели
325