Мане отвърна на Гуардиола


Н. Гавазов

Мане отвърна на Гуардиола

Нападателят на Ливърпул Садио Мане отговори на обвиненията на мениджъра  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола относно симулациите.

След като спечели дузпа в последните мачове срещу Лестър и Тотнъм, Мане получи само жълт картон за падането си в чуждото наказателно поле в двубоя с Астън Вила и това даде повод на Гуардиола да каже, че Садио "понякога се гмурка".

Въпреки това, в навечерието на мача във Висшата лига срещу Сити, Мане предупреди Гуардиола, че няма да промени стила си на игра.

"Ако имам възможност да спечеля дузпа, определено отново ще се гмурна. Ако гмуркането ще ми донесе дузпа, тогава ще го направя. Защо не? Но сериозно, Юрген е прав - не съм симулант.

Определено имаше контакт в мача срещу Вила. Може би това не е дузпа - реферът и без това не я отсъди, като ми показа жълт картон. За да бъда честен, нямам проблеми с това.

Искам да продължа да го правя. Ако успея да спечеля дузпа, тогава ще има дузпа. Ако не, тогава не, но никога няма да променя начина, по който играя или правя някои неща.

Мога само да кажа, че винаги ще опитвам всичко възможно заради отбора.

Мисля, че той постъпи доста умело, като привлече вниманието на реферите, но аз просто ще продължавам да играя обичайния си футбол. Не се разсейвам от думите му, защото това е част от играта.

Не, това не ми добавя никаква мотивация. И макар да четох думите му, аз ги приемам положително", заяви Мане.

  Сподели
361