Лампард: ВАР е опасен, всяка седмица е лотария


И. Ангелов

Лампард: ВАР е опасен, всяка седмица е лотария

Мениджърът на Челси Франк Лампард призна, че във Висшата лига не са ясни правилата на ВАР след като технологията се намеси отново в неговия мач с Уотфорд вчера, спечелен с 2:1. В 80-ата минута на срещата Жерар Деулофеу вкара от дузпа, отсъдена след ВАР проверка, след като първоначално съдията Антъни Тейлър бе подминал ситуацията. Повторението показва, че Жоржиньо препъва Деулофеу, който прави още една крачка и пада.

"Трябва да съм внимателен, но видяхме тази седмица, че ВАР се промени и направи решения за дузпи. Бях на среща на мениджърите през седмицата и говорихме доста за това. Абсолютен консенсус между мениджърите, съдиите и Висшата лига бе този за дузпите и решенията, които трябва да се отсъждат единствено при очевидна и ясна грешка. Това разбрах от срещата. ВАР трябва да види нещо, което реферът абсолютно е подминал.

"В нашата ситуация не бе така. Колкото по-дълго се гледаше записа, толкова по-притеснен ставах. Много съм изненадан след срещата в четвъртък и решението днес.

"Не се намираме в добра ситуация с ВАР, нали? Винаги когато има забавяне, става ясно, че там има нещо, за което не са сигурни. Защо не се използва екранът, който е на тъча? Намираме се в опасна позиция и всяка седмица ще хвърляме монета, за да видим какво решение ще получим."

  Сподели
137