Ливърпул обърна Астън Вила в последната секунда


И. Ангелов

Ливърпул обърна Астън Вила в последната секунда

Астън Вила прие Ливърпул в срещата от поредния единадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Вила Парк" домакините поведоха рано в мача и не издържаха на натиска на лидера в класирането до края, като след голове на Робертсън и Мане срещата приключи при 2:1.

В 21-ата минута Вила поведе след статично положение на МакГин, с което намери на втора греда Трезеге за удар през Алисон за 1:0. В 28-ата минута Фирмино вкара топката в мрежата на противника, но ВАР отмени гола поради засада.

В 37-ата минута Садио Мане опита да спечели дузпа с артистично падане в полето на домакините, но беше наказан с жълт картон. Салах и Мане обаче на няколко пъти опитаха да реализират до края на полувремето.

Във втората част Ливърпул тотално доминираше в играта, а най-близо до гол бе Лалана в 74-ата минута, когато той се включи при подаване на Фирмино към дузпата, но на чиста позиция той не нацели топката. След редица атаки гостите стигнаха до изравняване в 87-ата минута когато Мане центрира високо в полето и Робертсън се включи за удар с глава и 1:1.

В последната от петте минути продължение Александър Арнолд центрира от корнер и Садио Мане вкара с глава за пълен обрат и 2:1.

  Сподели
338