Бенитес: Мистър Ходжсън не разбира нещата в Ливърпул


Н. Гавазов

Бенитес: Мистър Ходжсън не разбира нещата в Ливърпул

Старши треньорът на Интер Рафа Бенитес разкритикува Рой Ходжсън, който зае неговия пост в Ливърпул и го посъветва да се съсредоточи върху работата си с отбора, вместо да занимава хората с многочислените си жалби. Както е известно, в сегашния сезон Ходжсън нееднократно се оплака от недостатъчно играчи и от невъзможността да подсили своя състав. Бенитес смята обаче, че кадровия подбор на играчите на „Анфийлд" е достатъчно добър, а новия треньор трябва да престане да търси причини за неуспехите си и да се заеме с повече работа.

„При Ходжсън бяха закупени девет играча. На всичкото отгоре баланса от продадени и закупени футболисти е минус 10 милиона паунда, а когато аз си тръгнах в състава имаше 13 играча от различни национални отбори, чиято стойност бе 300 милиона паунда. Нека да се съсредоточи върху своята работа и да направи всичко възможно според силите си да работи с каквото има, а не само да се оплаква, че му трябват нови футболисти", заяви Бенитес пред ESPN.

"Мисля, че мистър Ходжсън нещо не ги разбира нещата. Всяка негова пресконференция е по-лоша от предишната. Той говори за неща, които не познава, а някои хора не виждат очевидното. При мен запалянковците бяха горди, ние се борехме за тях, за клуба и за играчите. Той може би не разбира всичко това. Вместо да се оплаква, нека да се захване със сериозна работа и да се съсредоточи върху отбора", завършва бившия наставник на Ливърпул.

 

  Сподели
100