Ливърпул ще предложи на Лалана нов договор


Н. Гавазов

Ливърпул ще предложи на Лалана нов договор

Ливърпул ще предложи нов договор на Адам Лалана, но е ясно, дали халфът ще се съгласи с  него.

Някога Лалана бе ключов играч за мениджъра  на "червените"  Юрген Клоп, но поради поредица от контузии Адам загуби предишното си значение за отбора.

През този сезон във  Висшата лига 31-годишният англичанин отбеляза само четири участия като резерва, при това три пъти се появи на терена в 86-ата минута или по-късно.

Въпреки това Адам доказа, че все още може да бъде полезен, като спаси Ливърпул от поражението си в мача срещу Манчестър Юнайтед в неделя.

Настоящият договор на Лалана  изтича в края на сезона и The Athletic твърди, че "червените"  ще поканят бившия играч на Саутхемптън на масата за преговори, за да обсъдят разширяването на сътрудничеството.

Ливърпул се надява да изясни бъдещето на Лалана преди януари, защото има голям интерес към Адам от Европа, особено от Серия А, а след Нова година полузащитникът ще може свободно да общува с чужди клубове.

Предвид периферната роля на Лалана в отбора на Клоп, няма гаранция, че Адам ще се съгласи да удължи престоя си в Ливърпул. От своя страна статутът на свободен агент би отворил вратата на играча за много клубове, които иначе не биха се осмелили да го поканят при него.

  Сподели
259