Удуърд: Второто място не е успех, нуждаем се от титлата


Н. Гавазов

Удуърд: Второто място не е успех, нуждаем се от титлата

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд изрази увереност, че клубът му е на правилния път към  титлата във Висшата лига.

Независимо от това, че през уикенда "червените дяволи" прекъснаха серията на Ливърпул от 17 поредни победи във Висшата лига, положението на колектива на Оле Гунар Солскяер в таблицата за класиране се влоши. След девет мача Юнайтед заема 14-та позиция и все още е на две точки от зоната на изпадащите.

Удуърд обаче възприема тези трудности като временни по пътя към голяма цел.

"Трябва да спечелим Висшата лига.

Нашият фокус е  Висшата лига, защото това е най-голямата проверка, тя е мярка за това къде се намирате. В Шампионска лига може да ти провърви – не можеш да я спечелиш без късмет.  Но нашата конкретна цел е да спечелим Висшата лига.

Трябва да сме комерсиално успешни, за да се представим добре на терена. Също така трябва по-редовно да харчим парите, които печелим, както харчим до момента. Станахме по-решителни по отношение на окомплектоването на състава.

Разбирам оказвания натиск  върху нас, това е част от нашата работа. Но ние трябва да направим всичко възможно, за да спечели отново във Висшата лига.  Ние няма да бъдем успешни, докато не направим това.  Второто място не е успех, на нас ни е нужна титлата.

Въпреки средата, която ни заобикаля, аз чувствам, че сме на правилния път към спечелването на лигата, но трябва да бъдем търпеливи", заяви Удуърд.

  Сподели
183