Моуриньо назова най-добрата позиция на Рашфорд


Н. Гавазов

Моуриньо назова най-добрата позиция на Рашфорд

Бившият мениджър  на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо определи най-добра позиция на терена за нападателя  Маркус Рашфорд.

През този сезон споровете за най-добрата позиция на Рашфорд на терена не спират. Маркус получи шанс да стане основен централен нападател на "червените дяволи" след продажбата на Ромелу Лукаку, но англичанинът не е убедителен.

През уикенда именно Рашфорд помогна на Юнайтед да прекъсне поредицата на Ливърпул от 17 поредни победи във Висшата лига, действайки напред в тясна  връзка с Даниел Джеймс в схема 5-3-2. Според Моуриньо,  Маркус играе най-добре, когато има друг нападател до него.

"Когато победихме Ливърпул преди няколко години, играхме с Рашфорд и Ромелу Лукаку отпред. Маркус не е централен нападател, който поема  всички подавания, той е човек на движението.

Не мисля, че той е чиста деветка. Но ако Оле ще го използва така, както срещу Ливърпул, тогава смятам, че той е идеалният играч за него.

Той е млад, но вече има опит. На 21 той изигра повече мачове от някои на 24 или 25 години.  Според мен,  той има потенциала на много добър играч за някои модели игри и някои позиции.

Що се отнася до него като девети номер, не мисля, че може да вкарва 30 гола на сезон. Не мисля, че може да прибави, ако играе като централен нападател.

Според мен най-добрата позиция на Маркус е, когато той се движи от левия фланг към центъра, а не когато играе като девети номер.

На контраатака – да, но когато доминирате в притежанието на топката, той не е играчът, който може да играе добре с гръб към вратата.

Затова смятам, че е най-добре за него да се включи от фланга, особено отляво“, заяви Моуриньо.

  Сподели
197