5-те най-късметлийски отбора във Висша лига


FUTBOL-TV

5-те най-късметлийски отбора във Висша лига

Всички сме били там. Стоим си с бирата и се наслаждаваме на мача. Както всичко си върви нормално, изведнъж съдията прави някакво абсурдно отсъждане. Това преобръща целия мач и човек си казва "Ех тези късметлии, пак им върза…“. Разбира се, ако отсъждането е срещу вашия тим, това може да е абсолютно вбесяващо, особено в по-критичен момент от сезона, но пък ако е във ваша полза няма как да не се подсмихнете лекичко, благодарни на късмета. 

През 2018, ESPN, Intel, и университета в Бат провеждат проучване за това, кои са отборите с най-много късмет във Висшата лига. В тази статия, ще разгледаме отблизо резултатите от това проучване и ще извадим на преден план 5-те отбора с най-много късмет, а за финал ще Ви споделим дали според нас тези отбори ще имат същия късмет и през новия сезон. 

1. Манчестър Сити

Не е изненада, че гражданите са определяни като отборът с най-много късмет през сезон 2018-2019. Те не само, че спечелиха първенството в Англия, но и станаха единствения отбор достигал до 100 точки в един сезон. Сякаш това, не бе достатъчно и след доминацията на отбора, особено през пролетния дял на сезона, те станаха и първият отбор, печелил домашен требъл – Висшата лига, ФА къп и Купата на Футболната лига, известна още като Carabao Cup. Късметът със сигурност обича Сити доста, макар и да имаха някой инциденти с VAR и съдейки по темпото на отбора към момента, това не изглежда, че ще се промени през 2020. 

2. Ливърпул

През сезон 2018 - 2019 само Сити може да се мери с Ливърпул по-отношение на късмет. 97 точки в първенството, което е забележително само по-себе си, но и бяха отборът със само 1 загуба, за тяхно съжаление точно от Сити. Но макар и всичко, Ливърпул остават непобедени като домакини за втори пореден сезон, а имайки предвид, че вдигнаха Шампионската лига, то със сигурност късметът не им е обърнал гръб…  

3. Тотнъм

През 27-седмия си сезон във Висшата лига, Хотспърс показаха доста силна форма. Играха силно в доста мачове като успяха да стигнат до полуфинал в Купата на Футболната лига, където отстъпиха на дузпи. Най-горчивата нотка за тях беше загубения финал в Шампионската лига, но имайки предвид, начина по който стигнаха до него след спиращи дъха двубои с Манчестър Сити и Аякс, то шпорите по-скоро трябва да са благодарни, е въобще бяха в Мадрид. И въпреки всичко, отборът на Тотнъм има добър старт в новия сезон и сме сигурни, че ще опитат да се възползват от късмета си по всякакъв начин.

4. Манчестър Юнайтед

Малко е изненадващо да видим Юнайтед в този списък, особено ако питаме техните фенове. Но статистиката казва друго – Манчестър Юнайтед е четвъртият най-късметлийски отбор във Висшата лига през сезон 2018-2019. Все пак статистиките не винаги показват същността на нещата, понеже за първи път от 30 години, Юнайтед имаха 2 поредни сезона без спечелен трофей, като за капак завършиха 6-ти – извън зона Шампионска лига. По всичко личи, че късметът на Юнайтед през новия сезон може отново да си остане просто статистически…

5. Арсенал

Въпреки липсата на Арсен Венгер до страничната линия, сезонът на Арсенал не беше толкова лош. Отборът игра финал за Лига Европа и завърши на 5-то място в първенството. Да, не е най-доброто постижение за отбор от ранга на артилеристите, но със сигурност феновете им имат за какво да са обнадеждени през новия сезон 2019-2020 и с малко повече късмет, нещата ще потръгнат.


Истината е, че не случайно тези отбори, класирани на  топ позициите в първенството са и най-късметлийски… 


Късметът винаги е на страната на по-добрия отбор и е сам по себе си е недостатъчен за победата… 

Нещото, което доста хора наричат късмет, някой биха нарекли и умение. Нека да погледнем обективно на нещата, с късмет се стига до някъде 1,2 дори и 3 мача могат да бъдат спечелени по този начин, но истината е, че отборите, които постигат най-високите резултати доминират и откъм подготовка и умение. Това важи и истинския живот – хората, които печелят нещо на късмет, най-често не успяват да го задържат. Най-добрия пример е за тото милионерите или хората, които печелят крупни суми от залагания. Особено хората, които знаят как се играят игрите на късмета могат да потвърдят, че всяка победна серия има край и ако играчът не е достатъчно умен и съобразителен, накрая не остава с нищо. 


В края на деня, статистики, късмет и вариации нямат значение, защото най-заслужилият отбор с най-добрите изпълнители и колектив ще вдигнат трофея във Висшата лига. Естествено, и повечко късмет не е никому излишен, имайки предвид някой фенове какво ли не са пробвали за да докарат поне мъничко късмет на любимия отбор… 

  Сподели
363