Карагър се извини на Евра за подкрепата на Суарес в расисткия скандал


Н. Гавазов

Карагър се извини на Евра за подкрепата на Суарес в расисткия скандал

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагер сподели спомени от акцията  в подкрепа на бившия нападател на "червените"  Луис Суарес през 2011 година.

През декември същата година Суарес бе наказан за осем мача след двумесечно разследване за расистка обида срещу защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра. След това Ливърпул подкрепи нападателя, излизайки за загрявката  преди мача с Уигън с фланелки със 7-ми номер.

"Няма съмнение, че допуснахме  голяма грешка. Имахме среща на отбора и един от играчите бе попитан дали все още е готов да облече тази фланелка. Не помня кой го направи - Далглиш или Кларк. Но това бе първото нещо, което чух за него.

Не се опитвам да лъжа и да казвам, че не бях част от всичко това, защото приехме това, което се случи като клуб, а аз бях заместник-капитан. Не съм сигурен точно кой стоеше зад това действие. Не мисля, че Кени има нещо общо с това. По-скоро играчите, които разговаряха отблизо със Суарес, искаха да подкрепят приятеля си.

Може би сега трябва да си призная, че нямах смелостта да кажа: "Няма да облека тази флнелка“. Не мисля, че всички в Ливърпул вярваха, че постъпваме  правилно. Но, мисля, и в клуба, и в семейството, първата реакция в тази ситуация е подкрепата. Дори и да знаете, че любимият ви човек е сгрешил", заяви Караър.

Веднага след това бившият футболист на Ливърпул се извини на Евра, който в този момент се намираше  в студиото с него.

  Сподели
172