Карагър: Цикълът на Тотнъм приключи


Н. Гавазов

Карагър: Цикълът на Тотнъм приключи

Експертът на Sky Sports Джейми Карагер смята, че Тотнъм се нуждае от обновление и трябва да обмисли смяна на мениджъра  Маурисио Почетино.

Колективът на аржентинския специалист не започна убедително кампанията си и вече се намира на 13 точки от върха във Висшата лига. Според Карагър, "шпорите" се нуждаят от някаква промяна – или по отношение на отбора, или в направление мениджъра.

"Обяснявам какво се случва с това, че цикълът за този отбор на Тотнъм приключи – а аз  обичам този отбор на Тотнъм и този мениджър на Тотнъм.

Участието във финала на Шампионска  лига през миналия сезон скри някои от пукнатините. Те загубиха 20 мача през миналия сезон.

Ето защо  първоначално се притесних от това. Ще се върнат ли от началото на този сезон към това, което видяхме в предишните години? Или този отбор осъзна, че не са достатъчно добри, за да спечелят Висшата лига или Шампионска лига?

Усеща се, че имат физически и психологически блок в съблекалнята. Те не са достатъчно енергични и това е от факта, че са заедно от толкова време. Освен това, те просто не са достатъчно добри. Според мен това е краят.

Сега със сигурност няма да спечелят Висшата лига и Шампионска лига. Те просто ще влязат в топ 4, което беше тяхната цел преди три-четири години.

Бих казал, че пикът за Почетино бе мачът  срещу Арсенал през февруари 2018 г. Тотнъм игра по изключителен начин и бе компактен. Бързо отнемаха топките и Арсенал не можеше да покаже  своята игра. На този отбор на Почетино не можеше да се противопоставиш, заради неговата агресивност и бързина.

Тогава разбрах, че миналият сезон не бе  просто краткосрочен спад, а нещо повече. Този път на Арсенал бе много леко срещу Тотнъм и няма никаква промяна досега. Изглежда, сякаш играят бавен режим, това бе почти приятелски мач.

Смятам, че Тотнъм все още има добри играчи и един от най-добрите мениджъри  не само във Висшата лига, но и в Европа. Но те са заедно от шест години с непроменен състав, достигнаха своя връх и няма да прогресират.

Това ми напомня на Жерар Улие  и Рафа Бенитес, всеки от които ме тренираше по шест  шестици. Те бяха успешни в Ливърпул и спечелиха трофеи.

Проблемът за нас бе да спечелим титлата. Станахме втори, а след това всичко се разпадна и трябваше да започнем всичко отначало. Така че с Тотнъм - те трябва да започнат отново или с нов селекционер, или с нова селекция от  играчи", заяви  Карагър.

  Сподели
144