С рутина и куриози Юнайтед надхитри Тотнъм


А. Ганчев

С рутина и куриози Юнайтед надхитри Тотнъм

Манчестър Юнайтед победи като домакин отбора на Тотнъм с 2:0. Вина за провала носи и бразилският страж на гостите, след като той допусна изключително груба грешка в 85-ата минута и на практика остави без шанс за равен резултат своя отбор.

От началото на срещата домакините се опитаха да натиснат своя съперник в неговото поле. До някъде това се получи и още във втората минута Парк отправи удар към Гомес, но за щастие на стража топката се отби от страничният стълб. Шест минути по-късно новото попълнение на Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт отправи опасен удар към вратата на Манчестър, но страничният стълб помогна на червените дяволи. В 20-ата минута Карик отправи опасен удар към стража на гостите, но той бе непоколебим и предотврати попадение в своята врата.

В 27-ата минута Гомес отново се намеси успешно след удар на Флетчър. Резултатът бе открит в 31-ата минута след центриране на Нани в наказателното поле на Тотнъм с топката игра Неманя Видич, който безпроблемно вкара топката във вратата на гостите. Първото полувреме завърши с два удара на Бербатов в 38-ата и 44-ата минута, но стражът на лондончани неутрализира и двата. През втората част в 56-ата минута Нани отправи изстрел към Гомес от дистанция, но той спаси.

В 65-ата минута отново Нани имаше възможност за гол, но ударът му се оказа безрезултатен. Хавиер Ернандес, който се намира в отлична форма, изпробва Гомес, но бразилеца спаси за пореден път отбора си. За съжаление на българския зрител Димитър Бербатов бе сменен от ветерана Пол Скоулс. Единственият по-сериозен удар към вратата на "червените дяволи" през втората част до 73-ата минута отправи Ван дер Ваарт, но неговият сънародник Ван дер Сар спаси.

Все пак Манчестър Юнайтед поведе с 2:0 в 85-ата минута след изключително куриозна грешка на Гомес. След опасно нахлуване в наказателното поле Нани бе повален, но дузпа не последва. Португалецът задържа топката с ръка, а след това тя бе сграбчена от Гомес. Вратарят помисли, че е отсъден фаул в полза на Тотнъм и остави топката на тревата, но Нани се възползва и подритна топката към вратата на гостите. След много оспорване на ситуацията в крайна сметка голът бе признат от Марк Клатенбърг. В последната минута на двубоя отново Нани имаше възможност за гол, но топката се отби от напречната греда и попречи на португалецът да направи резултата класически.

 

  Сподели
106