Съдийският корпус обясни за гола на Рашфорд


Н. Гавазов

Съдийският корпус обясни за гола на Рашфорд

Съдийският корпус  обясни защо голът на нападателя на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд в мача срещу Ливърпул не бе отменен с помощта на VAR.

Напомняме, че именно Рашфорд откри резултата в неделния мач от Висшата лига на "Олд Трафорд" (1: 1). Маркуъс завърши комбинацията, която започна с фаул от Виктор Линделеф срещу  Дивок Ориги.

Това предизвика гнева на щаба на гостите, както и много коментари в социалните мрежи. След мача мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че реферът Мартин Аткинсън е трябвало да отмени попадението, след като се обърна към  помощниците от видео студиото да проверят за нарушение на правилата срещу Ориги.

Съдебният корпус (Professional Game Match Officials Limited) обаче побърза да напомни на Клоп, че VAR, както е предписано от правилата, може да коригира само "очевидни грешки“.

"Първо, реферът, който бе на терена, не счете това за фаул и с помощта на проверката / решението на VAR бе потвърдено, че незачитането  на фаул не е явна грешка.

Второ, VAR не може да предефинира всяко решение на съдията по време на мачовете - имаше контакт, но това не е достатъчно, за да бъде отменен голът с помощта на VAR“, се казва в изявление на PGMOL.

  Сподели
335