Клоп: Всичко бе срещу нас, но не загубихме


Н. Гавазов

Клоп: Всичко бе срещу нас, но не загубихме

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че оценява ремито при посещението на Манчестър Юнайтед, а също така  изрази своите претенции към VAR.

В неделя на "Олд Трафорд" хората на Клоп загубиха точки за първи път през този сезон, правейки  1: 1 с историческия си съперник.

Въпреки всичко Клоп смята, че това е абсолютно заслужена точка в условията, когато всички обстоятелства са били срещу Ливърпул.

"Това е добър резултат, макар и не този, който искахме преди мача. Но предвид начина, по който играта се разви, би трябвало да се радваме. Съгласни сме на точката, тъй като те водеха в резултата дълго време.

Имахме добри положения през второто полувреме, но първото полувреме не ми хареса, защото позволихме на Манчестър Юнайтед да прави каквото си поиска.

Позволихме им да бъдат агресивни и да спечелят единоборствата  на терена. Трябваше да правим подавания  през линиите и имаше възможности за това, но не ги видяхме.

Те бяха по-добри от нас и се защитаваха добре. В крайна сметка вкараха гол, който показва всички проблеми, свързани с VAR.

Г-н Аткинсън не спря играта, защото така предполага протокола на VAR. VAR от своя страна показа, че има контакт и фаул. Това е често срещан проблем. Те гледат епизода във видео студиото и казват: "Сам си решил да продължиш играта". Но това е нарушение.

Те все пак  трябваше да пробягат 60-70 ярда, за да отбележат гол, така че това не е толкова добре.

Тогава вкарахме нашия гол, но той бе  отменен. Почти всичко бе против нас днес, но все пак  не загубихме. На 100 процента заслужихме точката", заяви Клоп. 

  Сподели
190