Мораеш разказа какво е да си баща на 14 г.


Н. Гавазов

Мораеш разказа какво е да си баща на 14 г.

Нападателят на Астън Вила Уесли Мораеш  разказа как се е чувствал като баща на 14 години и как това се е отразило на кариерата му.

През лятото Вила обнови трансферния си рекорд, като плати на Брюж  22 милиона паунда за Уесли, който бързо свикна с Висшата лига и вече има  четири гола.

Пътят към успеха обаче е бил  трънлив за 22-годишния  бразилец. Уесли дори е трябвало  да играе в Словакия, за да осигурява  младото си семейство.

"Първото ми дете се роди, когато бях на 14. Това бе труден период, защото по това време правех първите си стъпки в професионалния футбол. Ходех  на работа през деня, а вечер тренирах.

Бях на 14, когато се роди първото ми дете, а на 16 се роди второто ми. След като два пъти станах  баща, аз си казах, че ще направя всичко възможно да стана футболист.

Трябваше да печеля  пари за децата си. Обърнах се към различни отбори  и те ми отказаха. Обърнах се към шест тима, преди да замина за Словакия.

Когато се обърнах към шестия отбор, вече си мислих, че не искам да играя футбол. Реших, че това е краят за мен. И тогава получих своя шанс.

Всеки ден мисля за миналото - за мислите си, когато отборите ме отказваха. Много се радвам, че имам тази работа", заяви Уесли.

  Сподели
116