Уилшър става най-високоплатеният футболист на своята възраст


Н. Гавазов

Уилшър става най-високоплатеният футболист на своята възраст

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че е започнал преговори с 18 -годишния полузащитник на отбора Джак Уилшър и според условията на новия договор, играчът ще се превърне в най-високоплатения футболист на своята възраст в историята на футбола.

Досегашният контракт с Уилшър изтича след половин година и Венгер е решил да си осигури услугите му за още шест години, като заплатата на Джак ще бъде увеличена от 15 000 паунда до 45 000 паунда на седмица.

Френският специалист сравни Уилшър с една от легендите на клуба Лиъм Брейди и също така вижда много прилики между своя възпитаник и звездата на Юнайтед Уейн Рууни.

„Ние сме уверени, че ще подпишем нов договор с Джак и се надявам, че това ще стане много скоро. Той започна великолепно сезона, при това играе на няколко позиции, което напълно го устройва. В него има нещо от Лиъм Брейди и аз съм съгласен с това мнение. Той е много спокоен и прекрасно се справя с натиска върху себе си. Много прилича и на Рууни, когато Уейн бе на 16 или 17 години. Има същата увереност както него", заяви Венгер за Sky Sports.

 

  Сподели
94