Венгер: Мане заслужава "Златната топка"


Н. Гавазов

Венгер: Мане заслужава

Бившият наставник на Арсенал Арсен Венгер смята, че нападателят на Ливърпул Садио Мане трябва да получи "Златната топка" за тази година.

Въпреки факта, че Ван Дайк загуби от Лионел Меси титлата Играч на годината на ФИФА, което предизвика поредните полемики сред футболната общественост, смята се, че именно Върджил е големият  фаворит за "Златната топка", която за последен път отиде при бранител през 2006 г. (Фабио Канаваро), а при представител на Ливърпул  през 2001 г. (Майкъл Оуен).

Статутът на Ван Дайк като фаворит е ясен, защото Върджи помогна на Ливърпул да спечели Шампионска лига през миналия сезон, а през тази кампания помага на тима си да бъде лидер във  Висшата лига.

Венгер обаче смята, че Мане, който взе "Златната обувка"  във Висшата лига през миналия сезон и вкара осем гола в 11 мача от това, играе не по-малко полезно за тима си.

"Бих казал, че Мане се оказа изключителна личност, защото е борец ... И той е ефективен. Не се страхува от никого. Той заслужава големи похвали", заяви Венгер.

  Сподели
110