Ван Дайк: Няма какво да губим


Н. Гавазов

Ван Дайк: Няма какво да губим

Защитникът на Ливърпул Върджил Ван Дайк вярва, че неговият отбор няма какво да губи в надпреварата за титлата  във Висшата лига.

През миналия сезон бремето  на лидерството се оказа  твърде тежкоа за "червените", така че футболната общественост  с интерес наблюдава дали колективът на Юрген Клоп ще успее да остане на върха този път.

На Ван Дайк се струва, че медиите изкуствено се опитват да оказват натиск върху Ливърпул. Холандецът предпочита да не се разсейва от такива неща като резултатите на конкурентите.

"Мисля, че няма какво да губим. Манчестър Сити е шампионът, те защитават титлата, а ние искаме да я отнемем. Според мен просто трябва да стигнем до целта си.

Натискът върху нас се увеличава, но това е благодарение на медиите. Те обичат да оказват натиск върху него и ние трябва да сме подготвени за това. Не ме интересува, защото не мисля за това, което говорят другите хора. Просто искам да печеля всеки следващ мач.

Определено трябва да се радваме, че сме на върха. Освен това сме пълни с увереност, защото печелим тези точки и все още постигаме победи, без дори да показваме най-добрата си игра.

Все още има толкова много мачове и не можем наистина да мислим за титлата - засега това е нереалистично. Не бива и няма да мислим за това, но е по-добре да бъдем в сегашното си положение.

Не гледам мачове в Манчестър Сити, но имам семейство и приятели, които ми пишат или говорят, особено след мача с Улвърхемптън (когато Сити загуби 0: 2). Това няма как да го заобиколиш, но миналата година ни научи да не гледаме на другите до края на сезона. Засега делата ни вървят  добре, но Сити определено няма да се предаде.

След като спечелихме Шампионска лига, жаждата ни за трофеи стана само по-силна. Всеки иска отново да изпита това чувство. Това бе страхотна вечер, началото на която беше победата над Барселона у дома.

Всички имаме мечти, всички имаме цели. Миналият сезон стартирахме в Шампионска лига, надявайки се да я спечелим, и същото нещо е във Висшата лига. Надявам се тази година да успеем, но ако не, ще опитаме отново догодина", заяви Ван Дайк.

  Сподели
87