Удуърд с важно послание към Солскяер


Н. Гавазов

Удуърд с важно послание към Солскяер

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд даде рядко интервю за пресата, с което отправи ясно послание към Оле Гунар Солскяер – босът недвусмислено изрази подкрепата на клуба са мениджъра на отбора.

Веднага след като Оле  подписа постоянен договор в края на март, резултатите на "червените дяволи" спаднаха. Това се пренесе и през новия сезон, което доведе до смъкване на "червените дяволи" до 12-та позиция във Висшата лига.

В този труден за Солскяер  момент Уудуърд реши да изрази подкрепата си за норвежкия специалист. Ед е сигурен, че Оле Гунар е върнал Юнайтед на истинския път.

"Визията на Оле съвпада точно с трите основни футболни принципа, които имаме. Трябва да печелим трофеи, да играем атакуващ футбол и трябва да дадем шанс на младежите.

Миналия сезон бяхме лидери на Висшата лига по отношение на броя минути, изиграни от нашите възпитаници. Всички трябва да се гордеем с впечатляващите ни инвестиции в академията, скаутската мрежа, отдела за инфраструктура и анализи - и сега използваме предимствата на това.

На този фронт трябва да се свърши още много работа, но през следващите няколко години всичко ще се сложи. Знаем, че това е нашето силно конкурентно предимство и областта, в която трябва да бъдем съсредоточени и в която трябва да продължим да инвестираме. Това е сърцето на нашия клуб.

Средата на миналия сезон, след пристигането на Оле, повече от всичко съответства на това, което искаме да постигнем и където искаме да бъдем. Видяхме отбора да играе бърз, енергичен футбол с ясно съответствие на стила и философията на мениджъра.

Също така Оле възстанови дисциплината, която може би ни липсваше през последните години. Той изгражда отбор, който да уважава историята на клуба, в който играчите да работят усилено и да уважават своите съотборници. Тук няма човек, който би бил по-важен от клуба.

Ние получихме много млад тим в резултат на промените, настъпили през лятото. Но това е отбор, чиито играчи и чиято култура ще се превърне в добра основа за изграждане и развитие по-нататък, а ние сме в началото на този път", заяви Удуърд.

Също така босът отговори на твърденията, че решенията в клуба сега се взимат от хора, за които на първо място са търговските интереси, а не спортните успехи.

"Мит е, че футболните решения не се вземат от хора от футбола. Мисля, че това е обида за онези страхотни хора, които работят в този клуб, както и за много опитни служители, които са на своите  роли повече от 10 години.

Някои от нашите скаути  работят с нас повече от 25 години. През последните години ние разширихме нашия скаутски отдел и сме убедени, че сега той работи ефективно и продуктивно. Именно този отдел, както и мениджърът и помощниците му  определят препоръките и решенията на играчите,  а не висшето ръководство на клуба.

Реалността на Манчестър Юнайтед е такава, че клубът се състои от две части.

Първо, това е футболна организация със 141-годишна история, с цялото си наследство и с всички свои традиции - традиции на успеха. Ние никога, никога не можем да променим това. Трябва да го защитим.

В допълнение към това, както във всички футболни клубове, имаме търговски бизнес, който ни позволява да инвестираме във футболния сектор. Успехът ни зависи от това как тези две области си взаимодействат помежду си. Важното е, че търговските интереси никога не могат да бъдат по-важни от футбола“, добави Уудуърд.

  Сподели
339