Юнайтед обмислял покупката на Неймар


Н. Гавазов

Юнайтед обмислял покупката на Неймар

Манчестър Юнайтед  обмислял  възможността да привлече Неймар, но се е отказал  от тази идея заради неспортсменския начин на живот на нападателя на ПСЖ.

Неймар играе за  ПСЖ след прехода си от Барселона през август 2017 г. Напоследък играчът от бразилския национален отбор е затънал в контузии и конфликти с шефовете на френския клуб.

Юнайтед е един от малкото клубове, които могат да си позволят трансфер на футболист  от такъв мащаб и "червените дяволи" сериозно са обмисляли да купят Неймар, твърди The Athletic.

Изпълнителният директор на Юнайтед Ед Удуърд е настоявал  за привличането на Неймар, виждайки в него звезда от висока класа.

На "Олд Трафорд“ обаче са се намерили хора, които са убедили  Уудуърд да не купува бразилеца. Големите съмнения сред лидерите на "дяволите" са предизвикани от  начина на живот на Неймар и липсата на подходяща концентрация към футбола от страна на 27-годишния нападател.

Другият  фактор, поради който Юнайтед никога не се е опитал да купи Неймар е нежеланието на "дяволите" да се забъркват  с бащата и агента на играча Неймар-старши, който според тях е "обсебен от пари".

  Сподели
270