Арсенал е можел да купи Гризман през 2017 година


Н. Гавазов

Арсенал е можел да купи Гризман през 2017 година

Невъзможността  на Арсенал да се класира за  Шампионска лига в края на сезон 2016/17 е коствало на  лондонския клуб трансфера на нападателя Антоан Гризман.

През онзи сезон, предпоследният под ръководството на Арсен Венгер, "артилеристите"  спечелиха всичките пет от последните си мачове, но това не бе  достатъчно, за да влезе в топ 4 на Висшата лига.

Тогава Арсенал завърши пети, на една точка зад Ливърпул. Неуспехът засегна привлекателността на клуба за потенциалните новодошли, за което разказва Дейвид Орнщайн, може би най-уважаваният инсайдер на "артилеристите“ в английската преса.

"Казаха ми, че ако Арсенал се класира за Шампионска лига през 2017 г., те са щели  да купят Антоан Гризман. Въпреки това, първият неуспех по отношение на класирането за  Шампионска лига от 20 години сложи край на надеждите им да направят този трансфер", заяви  Орнщайн.

В крайна сметка Гризман не напусна Атлетико през това лято. Антоан проведе още два сезона в Мадрид, преди да замине за Барселона през юли 2019 година.

  Сподели
166