Хендерсън се готви за мястото на Де Хеа


Н. Гавазов

Хендерсън се готви за мястото на Де Хеа

Бившият треньор на вратарите на Манчестър Юнайтед Ерик Стийл предупреди Давид де Хеа, че Дийн Хендерсън има намерение да го измести от титулярното място в състава на "червените дяволи".

Както е известно, сега Хендерсън прекарва втори пореден сезон под наем в Шефилд Юнайтед. Дийн изигра ключова роля за класирането на "остриетата" във Висшата лига, а сега блестящо се проявява в топ дивизията.

Според Стийл, 22-годишният англичанин има много по-сериозни амбиции по отношение на фланелката с първи номер на "Олд Трафорд".

"Той има всички необходими физически данни. Плюс това наглост и самочувствие. Смята себе си за основен конкурент на Давид де Хеа в Манчестър Юнайтед и аз го обожавам. Макара и да не е в клуба в момента.

Не виждам проблем. Той добре работи и трупа опит в добър клуб. Той все още е млад за вратар. Шмайхел дойде  на "Олд Трафорд" чак на 28 години. Де Хеа бе изключение на своите 19 - 20 години. Казах на Дийн лице в лице за това. Той все още е млад вратар.

Познавайки Дийн, сигурен съм, че той иска Манчестър Юнайтед да продължи да изпраща своите скаути на мачовете в Шефилд Юнайтед. Той знае какво гледат. Той знае какво се изисква от него.

В този клуб има добри вратари. Де Хеа подписа нов договор. Серхио Ромеро е талантлив и Лий Грант е много опитен. Но когато Ричард Хартис (треньор на вратарите на Манчестър Юнайтед) попита: "Кой ще се състезава с Де Хеа?", сигурен съм, че Дийн ще помисли за себе си, че може да бъде първи номер в Манчестър Юнайтед", заяви Стийл.

  Сподели
221