Ериксен се отказа от 50-процентово увеличение на заплатата


Н. Гавазов

Ериксен се отказа от 50-процентово увеличение на заплатата

Последният опит на Тотнъм да убеди халфа Кристиан Ериксен да подпише нов  договор завърши с неуспех.

Както е известно, настоящият контракт на Ериксен изтича в края на този сезон. През миналото лято Кристиан не успя да напусне Северен Лондон, но все пак е твърдо решен да смени клуба.

27-годишният датчанин потвърди намеренията си, като отхвърли предложението на "шпорите" за нова сделка. Според AS, позовавайки се на източник, близък до играча, Тотнъм е готов да сключи нов четиригодишен договор с Ериксен с 50% увеличение на заплатата - от 4 на 6 милиона евро (5.3 милиона паунда) годишно.

Така  Кристиан получи възможност да застане  наравно с Уго Лорис и Деле Али - като повече от тях в Тотнъм печели  само нападателят Хари Кейн (8.8 милиона евро годишно). Датчанинът обаче реши да не обвързва бъдещето си с "шпорите".

Според изданието, сега Реал Мадрид възнамерява да се възползва от тази ситуация. Кралският клуб е готов да купи Ериксен през януари, без да чака Кристиан да стане свободен агент.

Ако миналото лято Тотнъм оценяваше Ериксен на 70 милиона евро (61.3 милиона паунда), то през януари Кристиан ще бъде много по-евтин. Що се отнася до заплатата, Реал Мадрид лесно ще подобри  предложението на "шпорите".

  Сподели
84