Хюпия се възхищава на Ван Дайк


Н. Гавазов

 Хюпия се възхищава на Ван Дайк

Бившият капитан на Ливърпул Сами Хюпия изрази възхищение от лидерските качества на защитника на "червените" Върджил Ван Дак.

Хюпия спечели 10 трофея по време на кариерата си на "Анфийлд", включително Шампионска лига, но Висшата лига не се подчини на легендата на финландския футбол.

Сами се надява, че задачата по спечелването на титлата ще бъде изпълнена от Ван Дайк, в който той вижда "последния елемент" от шампионския пъзел.

"Той не носи капитанската лента, но има всички качества на лидер. Не е необходимо да сложиш лентата, за да бъдеш водач или важен човек на полето или в съблекалнята.

Трябваше ни лидер. С появата на Върджил попълнихме тази празнота. Според мен Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър са добри капитан и заместник-капитан, но само тези двама не са достатъчни - трябва да имате четири до пет играчи от този вид.

Върджил стана добро допълнение в това отношение. Той облекчи тежестта на другите двама капитани. Той дава голямо самочувствие на всички, постоянно говори на терена и прави по-добри всички около себе си.

Според мен това е последният елемент от пъзела по пътя към първата титла във Висшата лига. От гледна точка на атаката се движехме в правилната посока, но в защитата ни беше нужна, за да дадем на отбора окончателен вид", заяви Хюпия.

  Сподели
102