Мислинтат обясни защо Обамеянг не е в Реал или Барселона


Н. Гавазов

Мислинтат обясни защо Обамеянг не е в Реал или Барселона

Бившият ръководител на скаутската служба на Арсенал  Свен Мислинтат смята, че липсата на футболен егоизъм е коствал на нападателя на "артилеристите"  Пиер-Емерик Обамеянг  трансфер в клуб като Реал Мадрид или Барселона.

Арсенал обнови трансферния си рекорд за да закупи Обамеянг от Борусия Дортмунд през зимата на 2018 година, но тази инвестиция се оказа много сполучлива.

Пиер-Емерик вкара 49 гола в 75 мача за "артилеристите", а през миналия сезон спечели "Златната обувка"  във Висшата лига. Мислинтат, който в момента работи като спортен директор за Щутгарт, смята, че Арсенал е имал голям късмет с играча от националния отбор на Габон.

"От всички изключителни нападатели на най-високо ниво, той е един от малкото - а може би единственият - който е абсолютно отборен играч.

Например, нападател като Неймар или Агуеро никога не би дал дузпата на Пепе, за да може той да вкара първия си гол за клуба. Ще бъде обратното: "Аз ще изпълня дузпата и никой друг".

Инстинктът му (Обаменг) говори: "Хайде да вкараме, нека заедно да се движим напред". Той се грижи за своите съотборници.

След като се присъедини към Арсенал, той играе там, където искат от него  и където е необходимо. С това той особено помогна на Лаказет да се адаптира към Висшата лига.

Може би това отношение му струва  възможността да играе за клубове като Реал Мадрид или Барселона. Но може би тези клубове направиха грешка, като не го купиха. Харесва ми начинът му на мислене. Добре е за атмосферата на отбора", заяви Мислинтат.

  Сподели
133