Родри: Уча се да извършвам тактически нарушения


Н. Гавазов

Родри: Уча се да извършвам тактически нарушения

Полузащитникът на Манчестър Сити Родри призна, че мениджърът Хосеп  Гуардиола го учи да извършва тактически нарушения.

Точно преди една година Гуардиола гневно отговори на критиките, че играчите от неговите отбори и особено в Барселона и Манчестър Сити умело рушат играта на съперниците, извършвайки множество безобидни нарушения. Тогава испанецът каза, че неговата треньорска философия не се опира на такива неща.

В действителност обаче нещата са различни. Едно от първите изисквания на Гуардиола към новото попълнение на тима Родри е да се научи да извършва тактически нарушения.

"Смятам, че това е страхотно изпитание за мен, защото никога досега не съм играл на тази конкретна позиция. Моята роля в отбора не е била точно такава.

Имаме много атакуващи играчи. Много противници се опитват да контраатакуват в мачовете срещу нас, така че често оставаш сам, но това е добре за мен.

Научавам нови неща: как да се движа, кога да стоя на мястото си, кога да извършвам  тактически фаул, кога да се хвърлям. Добре е, че мога да науча такива неща. Също така е добре за отбора, защото имаме нужда от тези атакуващи играчи, за да играят тяхната игра", заяви Родри.

  Сподели
195