Карагър предупреди Ливърпул


Н. Гавазов

Карагър предупреди Ливърпул

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагер обясни защо отборът на Юрген Клоп не може да си позволи да се отпусне, въпреки преднината си от осем точки пред втория във Висшата лига Манчестър Сити.

След първите осем кръга от новия сезон Ливърпул създаде солидна преднина над основния си съперник, който е действащ шампион. Мърсисайдци играят много стабилно във всички линии и във всичките си срещи не дадоха шанс на съперниците си да обърнат развоя на събитията.

Въпреки това, Карагър предупреждава, че "червените" също могат да се сблъскат с различни травми, тъй както "гражданите" са изправени сега с този проблем. Джейми съветва хората на Клоп да се опитат да увеличат преднината си, преди да дойдат проблемите.

"Мисля, че сега виждаме,  че травмите в Манчестър Сити са свързани с една и съща позиция и това е проблем за тях.

Това би било проблем за всеки, въпреки че имат по-дълга пейка  от Ливърпул. Виждате колко много страдат.

Има дори мисли, че Ливърпул би пострадал още повече, ако се бе сблъскал с контузии, защото, както казах, те нямат същата дълбочина на състава като Сити.

Но за да бъда честен, проблемите в Сити възникнаха там, където са най-уязвими по отношение на количество и качество - в центъра на отбраната.

Няма съмнение, че сериозна контузия на важен играч би била голям удар за Ливърпул. И поради тази причина, мисля, че никой в ​​Ливърпул не може да се отпусне твърде много.

Разбира се, те са в отлична позиция и ако го отречете, вие сте лъжец. Но Ливърпул трябва да се опита да укрепи преимуществото си колкото е възможно повече.

Не можете да мислите, че осем точки е отличен марж. Опитайте се да го увеличите до 10, до 12, ако е възможно. Особено, докато Сити не реши проблемите си с отбраната, докато Лапорт не се завърне.

Защото няма съмнение, че Сити, със здрав Лапорт   е способен на абсолютно същото нещо, което прави Ливърпул - да спечели 17-18 мача подред", заяви Карагър.

  Сподели
140