За Бергкамп е трудно да наблюдава мъките на Арсенал


Н. Гавазов

За Бергкамп е трудно да наблюдава мъките на Арсенал

Легендата на Арсенал Денис Бергкамп призна, че е болезнено да гледа мъките на отбора  на Унай Емери.

В момента "артилеристите“ заемат трето място във Висшата лига, на една точка зад Манчестър Сити, но едва ли някой може сериозно да повярва, че хората на Емери ще се намесят в борбата за титлата.

Нещо повече, дори задачата по връщане в  Шампионска лига се превърна в непосилна за Арсенал през последните години и това наранява  Бергкамп, който спечели три титли във Висшата лига с тима от северен Лондон.

"Разбира се, Арсенал се промени относно  отбора, с който бях свикнал, където бяха  всички тези английски играчи и малко чужди.

Сега може би съотношението е малко обратно. Понякога изглежда, че ситуацията е добра, но по-често не чувстваш, че това е Арсенал, който познавахме и който имаше няколко играчи, които можеха направят разликата.

Това е друг отбор. Трудно е да се каже дали е по-добър или по-лош. Разбира се, това се вижда най-добре в трофеите, които в момента не са налични.

От друга страна, има толкова много клубове наоколо, които  добавиха толкова бързо и достигнаха високо ниво. Може би Арсенал също се подобри, но не толкова много.

Това е сложно и понякога боли, защото имате чувството, че Арсенал трябва да се представя по-добре. Все още се надявам на това", заяви Бергкамп.

  Сподели
119