Моуриньо може да смени Почетино в Тотнъм


Н. Гавазов

Моуриньо може да смени Почетино в Тотнъм

Бившият мениджър  на Манчестър Юнайтед и Челси Жозе Моуриньо може да замени Маурисио Почетино на мениджърския пост в Тотнъм.

Както е известно, португалецът  е безработен от декември 2018 г., когато бе уволнен от Юнайтед. Оттогава, по собствено признание, Жозе вече отхвърли няколко предложения - включително тези от Бенфика и Гуанджоу Евъргранд.

56-годишният португалец също така заяви, че иска да намери за себе си голям европейски клуб с правилната управленска структура.

Кръгът на такива клубове е много ограничен. Моуриньо може да намери атрактивна възможност да се върне в Реал Мадрид, с чийто президент Флорентино Перес той остава в добри отношения.

Друг съблазнителен вариант за Жозе, според Daily Mail, е да работи в Тотнъм. "Шпорите" ужасно започнаха сезон 2019/20, което повдига големи въпроси за бъдещето на Почетино.

Отпадането от  Купата на Лигата от четвъртодивизионен отбор, поражението със 7:2 от Байерн Мюнхен в Шампионска лига, загубата  с 3: 0 от скромния Брайтън във Висшата лига - всичко това показа, че Тотнъм е в криза.

Към  момента "шпорите" все още нямат намерение  да уволнят Почетино, но в Северен Лондон нараства увереността, че самият Маурисио, който в последно време изглежда нещастен и разсеян спрямо клубните дела, ще иска да напусне.

Каквото и да се случи, Моуриньо е готов да бъде търпелив в очакване на идеалния вариант.  Жозе има какво да прави - отскоро е експерт в Sky Sports и отразява мачовете от Висшата лига.

  Сподели
183