Роджърс: Милнър искаше да спечели ШЛ


Н. Гавазов

Роджърс: Милнър искаше да спечели ШЛ

Наставникът на Лестър Брендън Роджърс заяви, че съпругата му Шарлот е помогнала да убеди полузащитника Джеймс Милнър да се премести в Ливърпул през 2015 година.

На 33 години Милнър остава ключов играч за Ливърпул, като в събота осигури победата с 2: 1 над Лестър с помощта на хладнокръвно изпълнена  дузпа.

Трансферът на Милнър се оказа  голям успех за клуба от  Мърсисайд, особено ако се отчете това, че преди четири години Джеймс се премести от Манчестър Сити като свободен агент. Роджърс дори е трябвало да използва съпругата си, за да примами играча на "Анфийлд".

"По това време ние почувствахме, че трябва да добавим опит. Джеймс бе изправен пред важен избор.

Спомням си, че една вечер жена ми Шарлот  и аз отидох в къщата му, за да се опитам да го убедя за трансфер.

Шарлот се опита да изпълни мисията си, като убеди жена му и й каза какъв прекрасен клуб е Ливърпул и какво невероятно място е това. А аз се заех с Джеймс.

Беше много, много интересно, защото той искаше да дойде  в Ливърпул. Той спечели Висшата лига, спечели купи. Всичките му амбиции бяха свързани с победата в Шампионска лига и той почувства, че в Ливърпул има по-големи шансове да постигне мечтата си, като се има предвид работният стил и историята на клуба.

Този трансфер бе обречен на успех. И въпреки че за кратко работихме заедно, този трансфер винаги трябва да се смята за успешен.

Той беше страхотен. По-късно сами се убедихте в това. Играеше вляво в защита, игра в полузащитата. Той е професионалист от най-високо ниво и е абсолютно великолепен в този клуб", заяви Роджърс за  Daily Star.

Брендън се изказа и за топлото посрещане от "Анфийлд" по време на мача с Ливърпул през уикенда.

"Наистина се зарадвах, че се завърнах. За мен бе приятно да видя няколко момчета преди срещата, а след това и на терена. Мисля, че феновете топло ме посрещнаха по време на двубоя. Разбира се, в мен останаха приятни спомени за Ливърпул", каза още специалистът.

  Сподели
178