Гуардиола: Ще се опитаме да ги догоним


Н. Гавазов

Гуардиола: Ще се опитаме да ги догоним

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се опита да обясни поражението от  Уулвърхемптън  с резултат 0: 2, а също така обеща, че неговият отбор няма да спре да преследва Ливърпул.

Дубълът на Адама Траоре в края на неделния мач на "Етихад"  донесе "вълците"  сензационна победа над настоящите шампиони от Висшата лига.

Въпреки постоянния натиск, "гражданите“ създадоха минимално количество положения и бяха уязвими за контраатаките на противника. Разликата от лидера в класирането на Висшата лига нарасна на осем точки, но Гуардиола няма намерение да вдига бялото знаме.

"Това не беше най-добрият ни ден. Започнахме добре и искахме да бъдем търпеливи в нашата игра, защото знаем колко добре могат да се защитават. Позволихме им два пъти да направят пробив, малко се изнервихме и в допълнение нашият творчески процес остава много от желания. Имахме проблеми с контраатаката  на противник. Това бе лош ден за нас.

Те се бранеха и играха с дълги пасове. Защитаваха  се и след това контраатакуваха. Те имат физически силен отбор, така че ние знаехме колко са добри. Знаехме техните качества и как вкарват головете  си. Не бяхме организирани, допускахме загуба на топката  в неприемливи позиции.

Имахме две положения - единият път топката удари сглобката. Съперникът бе добър.  

Ще се опитаме да наваксаме изоставането", заяви Гуардиола.

  Сподели
402