Тиърни ще дебютира срещу Стандарт Лиеж


Н. Гавазов

Тиърни ще дебютира срещу Стандарт Лиеж

Мениджърът на Арсенал Унай Емери съобщи, че защитникът Киърън Тиърни ще вземе участие в срещата със Стандарт Лиеж от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Напомняме, че шотландският футболист се присъедини към лондончани през това лято с травма на слабините, заради което все още не е направил своя дебют във Висшата лига за първия тим на Арсенал.

"Той все още се нуждае от време, самочувствие, тренировки и игра. Утре е добра възможност, той е готов за игра. Ще му отнеме време, но той трябва да ни покаже докъде е напреднал.

Всяка стъпка е важно да бъде правена постоянно. Той не игра в Манчестър заради лек проблем, нищо сериозно, но лекарят ни посъветва, че е по-добре да работи индивидуално и да се подготви за следващия мач. Ако действаме внимателно с него, то е важно това да не се случва и в националния отбор. Не смятаме, че е подходящо той да се завърне там сега.

Той ще играе утре и да се надяваме, че ще бъде напълно здрав физически, психически и тактически с представянето си срещу Стандарт. С нас той може да играе, но няма да рискуваме с включването му в много срещи в кратък период от време“, заяви Емери.

  Сподели
222