Роджърс с нетърпение очаква гостуването на „Анфийлд”


Н. Гавазов

Роджърс с нетърпение очаква гостуването на „Анфийлд”

Мениджърът на Лестър  Брендън Роджърс призна, че е в очакване на първото си пътуване до Ливърпул след уволнението от мърсисайдския клуб.

През наближаващия уикенд на "Анфийлд" ще си дадат среща  първия и третият отбор от Висшата лига. Неочаквано за мнозина, този трети отбор е Лестър, който започна много енергично кампанията си. "Лисиците" за малко не взеха скалпа на Челси на "Стамфорд Бридж", а в последните си два мача успяха да победят с 2:1 финалиста в Шампионска лига Тотнъм, а в неделя унищожиха Нюкасъл с 5:0.  

Фактът, че Брендън е бивш наставник на Ливърпул само засилва интригата в мача. Специалистът се надява, че хората му ще вземат нещо от тази среща, тъй като задачата през този сезон е да разрушат топ 6 и статуквото.

"Наистина се радвам и с нетърпение очаквам този мач, защото не съм се връщал там, откакто напуснах. Това е невероятен клуб, който се отнасяше чудесно с мен, докато работех там. Научих толкова много и натрупах голям опит.

Разбира се, те се представиха невероятно през последните няколко години. Те са победители в Шампионскаа лига и аз съм нетърпелив да отида там.

Висшата лига е трудна конкуренция, но моите играчи са съсредоточени и гладни, демонстрирайки седмица след седмица, че могат да играят на много добро ниво.

Работим усилено. Играчите са доволни от начина, по който играят. Когато това се потвърди от спечелените точки, винаги е хубаво.

Все още е твърде рано и не сме изпаднали в еуфория, защото между отборите от топ 6 и останалите съществува голяма разлика.

Все пак добавяме, усъвършенстваме се и показваме добър напредък. Когато се заех с тази работа, мислехме да получим шанс да си съперничим с отборите от топ 6. Ще бъде трудно, но ще се опитаме.

Попадането в европейските клубни турнири е трудна задача за Лестър, но това е задачата, с която исках да заема", заяви Роджърс.

  Сподели
203