Хески: Сити има по-добър състав от Ливърпул


Н. Гавазов

Хески: Сити има по-добър състав от Ливърпул

Бившият нападател на Ливърпул Емил Хески смята, че Манчестър Сити превъзхожда "червените" относно подбора на играчите.

След първите шест кръга от новия сезон на Висшата лига  Ливърпул поведе в класирането със 100-процентен резултат, на пет точки пред "гражданите".

Хески обаче не е сигурен, че бившият му отбор ще може да остане на върха, показвайки  голямата зависимост на "червените" от нападателното трио  в лицето на Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане.

"За Ливърпул ще бъде трудно да спечели Висшата лига, защото в момента Сити има най-добрия състав по отношение на дълбочината.

Ако премахнете определени играчи от Сити, винаги ще има други, които ще са готови да заемат мястото им и да вършат работата, както мениджърът им иска.

Ако премахнете Салах, Мане или Фирмино от Ливърпул, това вече няма да е същият отбор, така че Сити ще има по-добър избор на играчи.

Мисля, че Сити има по-добра полузащита. Не казвам, че средната линия на Ливърпул е лоша, просто казвам, че имат по-добра комбинация от играчи и тези играчи могат да дадат повече голове от полузащитата.

Но ако Ливърпул продължава да оказва натиск върху тях, както го правят в момента, никога не знаеше как ще свърши всичко", заяви  Хески.

  Сподели
192