Моуриньо: Юнайтед ще има проблеми с попадане в топ 6


Н. Гавазов

Моуриньо: Юнайтед ще има проблеми с попадане в топ 6

Бившият наставник на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е убеден, че за "червените дяволи" ще бъде трудно дори да попаднат  в топ 6 на Висшата лига през този сезон.

Започвайки сезона с ярка победа с 4: 0 над Челси, след това Юнайтед успя да загуби точки срещу Уулвърхемптън, Кристъл Палас, Саутхемптън и Уест Хем. Така тимът от "Олд Трафорд" само след шест кръга се озова на 8-мо място в таблицата за класиране, на десет точки от лидера Ливърпул.

Според Моуриньо "червените дяволи“ са станали по-слаби в сравнение с периода му на работа и Жозе няма да се изненада, ако отборът на Оле Гунар Слскяер загуби мястото си в "голямата шестица“.

"Не мисля, че те са отбор, способен да се състезава за първите две позиции. Въпреки това, влизането в топ 4 и връщането в Шампионска лига би било добро постижение за тях.

Какви са целите на техния клуб? Важно е те да бъдат еднакви за всички и всички в клуба трябва да ги споделят.

Ако собствената цел е завършване  в топ 4, без да се мисли  за борбата за титлата, тогава те имат отлични условия да използват  млади хора и да създадат отбор за бъдещето.

Те са твърде далеч от първите два отбора. През първите си два сезона почувствах много положителни неща, въпреки че третият сезон не беше толкова добър. Уволних се - и вероятно заслужено, защото в крайна сметка треньорът е отговорен - но тъжна реалност че те само се влошиха от преди. "

Може би хората си мислят, че се радвам на тази ситуация, но не е така. Там има  хора в клуба, които обичам и наистина уважавам феновете. Мисля, че ще изпаднат в истински проблеми - не само по отношение на влизането в топ 4, но дори и в топ 6. Казвам това с тъга", заяви Моуриньо.

  Сподели
410