Моуриньо: На Де Хеа му провървя да получи новия договор


Н. Гавазов

Моуриньо: На Де Хеа му провървя да получи новия договор

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо смята, че вратарят на "червените дяволи" Давид Де Хеа е имал късмета да получи нов договор.

По-рано през септември Де Хеа сложи край на спекулациите за бъдещето си, като подписа нов договор с Юнайтед със заплата от 350 хиляди паунда седмично. Така Давид стана най-високо платеният вратар в света.

Моуриньо подозира, че Де Хеа е обвързал бъдещето си с Юнайтед заради липсата на интерес от страна на  топ клубовете и невъзможността да получава такива пари другаде.

"Не мисля, че времето, когато подписа луксозния си договор, бе моментът, в който Юнайтед трябваше да похарчи толкова много, за да го притежава.

Преди година или две целият свят се оглеждаше за него. В същото време, когато подписа невероятния си договор, вратите на повечето от топ клубовете бяха затворени за него.

Вратата на Реал е затворена - след Тибо Куртоа на тях  не им трябваше вратар. Вратата на Барселона е затворена, защото имат млад и великолепен Марк Андре Тер Стеген. Вратата на ПСЖ е затворена - скоро  подписаха с Кейлор Навас, който е много добър вратар. Не видях  Юнайтед да е под натиск от това, че Де Хеа се изпарява. Кой би се съгласил да му плаща толкова?

Той получи феноменален договор в момент, когато имаше малко късмет да го получи. Да, той е много добър играч. Както казах, че Виктор Линдельоф  е добър в някои аспекти на играта и не е толкова добър в други, същото  мога да кажа и за Де Хеа. Много по-добре действа на линията, отколкото по-напред. Няма равен на вратата, с оглед на сръчността и нивото на техническите си качества", заяви Моуриньо.

  Сподели
205