Солскяер не се притеснява за формата на Рашфорд


Н. Гавазов

Солскяер не се притеснява за формата на Рашфорд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че не се притеснява от формата на нападателя Маркус Рашфорд.

През този сезон 21-годишният Рашфорд, основната надежда на "червените дяволи" в линията на атака, вкара само три гола, два от които са дузпи.

Последният - и единствен през този сезон - Маркус вкара срещата в първия кръг на Висшата лига срещу Челси, но Солскер е спокоен за това.

"Не се притеснявам от това. Той продължава да има положения. Разбира се, можеше да вкара три пъти срещу Астана, но вратарят направи няколко спасявания.

Работим всеки ден на тренировките с Маркус. Той иска да се подобрява. В един от моментите си той може да стреля с левия крак, вместо с десния, но такива дни се случват.

Всички голове, които сме отбелязали досега, идват от нашите нападатели - от Маркуъс, Антъни и Дан Джеймс, така че съм сигурен, че Маркус ще отбележи много, много повече голове.

Той все още е млад и ще добави. Като нападател, вие достигате своя връх, докато не станете на 26 или 27. Той все още се учи как да завършва комбинации при различни обстоятелства.

Мисля, че днес нападателите са различни от тези  в миналото, традиционните 9-ти номера. Толкова малко са останали, а  Маркус може да играе на три или четири позиции", заяви Солскяер.

  Сподели
167