Мейтланд - Найлс: Аз не съм защитник


Н. Гавазов

Мейтланд - Найлс: Аз не съм защитник

Десният защитник  на Арсенал Ейнсли Мейтланд-Найлс заяви, че не е защитник.

Напомняме, че от началото на тази календарна година "артилеристите“ са принудени да се справят без Ектор Беллерин, който все още се възстановява от травма на кръстните  връзки на коляното.

През цялото това време мениджърът  на Арсенал Унай Емери използва отдясно в защитата Мейтланд-Найлс. Ейнсли е щастлив, че може да играе редовно, но все още не се счита за защитник.

"Очаквам ли да се върна в полузащита след възстановяването на Белерин? Само времето ще покаже. Разбира се, искам да играя колкото се може повече мачове.

Искам да остана в стартовия състав, но ако мениджърът  предпочита него, а не мен, тогава трябва да се примиря. Просто искам да продължа да тренирам и да работя усилено, за да продължа да играя на негово място.

Аз съм полузащитник по призвание. Централен или на фланга - за мен е еднакво. Не съм защитник, така че много ме критикуват за играта  в отбрана, но все още се уча на това. Уча се  от няколко години.

Не мога  да се науча как да играя като защитник за една нощ. Ако играех от детството си като защитник и защитната ми игра остане лоша, бих могъл да разбера критиката, но това не е така, аз се опитвам да правя всичко възможно за отбора и мениджъра.

Не играя отбрана по собствена воля - аз съм атакуващ играч по призвание. Старая се за доброто на отбора и продължавам да изучавам играта в отбрана.  Когато съперниците се приближават към  мен и се опитват да проявяват майсторство, аз все още се уча как да се справям с това", заяви Мейтланд-Найлс.

  Сподели
180