Солскяер похвали Гринууд


Н. Гавазов

Солскяер похвали Гринууд

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солсяер похвали Мейсън Гринууд и също така определи най-ценното качество на младия нападател.

Норвежецът вече потвърди, че в четвъртък Гринууд за първи път през този сезон ще бъде пуснат в стартовия състав на Юнайтед - за домашния мач от Лига Европа срещу Астана.

Въпреки факта, че Мейсън е само на 17 години, Оле вече е убеден, че много по-опитни съотборници могат да завиждат на младежа, когато става въпрос за игра пред чуждата врата.

"Той все още е много млад, но става все по-зрял играч и постигна огромен напредък откакто дойдох тук.

Апетитът му към футбола само расте. Не искам да го излагам на прекомерен натиск - той просто трябва да излиза на терена, да се забавлява и да работи усилено.

Когато имате нападатели, които могат да вкарват голове, не можете да си позволите да спрете да бъдете гладни за голове. Никога не трябва да губите апетита си за създаване на положения и да бъдете готови да ги използвате.

По отношение на реализирането на положенията  Мейсън е един от най-добрите, които съм виждал досега, а вече имах шанс да играя с много достойни играчи в това отношение“, заяви Солскяер.

  Сподели
76