Маунт се размина с тежка контузия


Н. Гавазов

Маунт се размина с тежка контузия

Полузащитникът на Челси  Мейсън Маунт успя да избегне увреждане на връзките на глезена, но едва ли ще се появи на терена в мача с Ливърпул в неделя.

Напомняме, че Маунт пострада в самото начало на стартовия за "сините" мач в Шампионска лига срещу Валенсия. Контузията на Мейсън стана  неприятно допълнение към поражението на домакините с резултат 1:0.

Мениджърът  на Челси Франк Лампард реши да не дава никакви прогнози, а призова да се изчакат резултатите от задълбоченото  изследване на Маунт, който попадна в стартовия състав на всичките пет първи мача от този сезон във  Висшата лига.

Според The ​​Athletic в ексклузивен материал,  най-лошите страхове не се потвърждават - рентгеновите снимки  не разкриват увреждане на връзките на десния глезен, но 20-годишният англичанин все пак трябва да почива известно време. Тази информация се потвърждава и от инсайдера Низар Кинсала.

По-късно тази седмица Мейсън ще бъде прегледан отново от лекарите, но се очаква Челси да не използва халфа в предстоящия мач с лидерите на Висшата лига.

  Сподели
159